Namnlös

D

Sitter kvar på kontoret och går igenom högar efter dagar när jag inte varit här. Mina kollegor är fantastiska – men det finns ändå en hel del saker som måste göras av mig – än så länge.

Våren 2010 deltog jag i Advokatsamfundets Ledarskapsprogram. Fortfarande arbetar jag med de lärdomar jag då fick. I morgon ska jag träffa studenter från psykologlinjen i Lund. De skall göra ett handledaruppdrag för oss inom sin utbildning. Med handledning av dem skall jag förhoppningsvis bli bättre på att handleda juristerna på byrån.

Det blir mörkare för vare dag. 2002 blev jag sjukskriven för utmattningsdepression. Det är en diagnos jag inte skulle önska min värste ovän. Samtidigt är jag skulle jag inte vilja vara utan den erfarenheten.

Många i min omgivning är ständigt oroliga för att jag ska ”gå i väggen” igen. Det är svårt att ändra på en personlighet. Oavsett vad jag arbetar med hittar jag något att brinna för. Visst vore det lugnare om jag bara kunde vara vanlig – gå till ett vanligt jobb, göra det som är nödvändigt. Jag har verkligen försökt – men oavsett hur jag försöker så hittar jag något att engagera mig i.

Under sjukskrivningen lärde jag mig att skilja på negativ och positiv energi. I dag försöker jag undvika negativa människor. För att orka hålla ett högt tempo planerar jag in öar av tid för påfyllnad av positiv energi.

Enligt forskningen är dagsljus bra för att undvika depressioner. Allra helst morgonljuset. I höst försöker jag hitta några dagar i veckan när jag kan senarelägga morgonpromenaden så att jag kan se solen stiga upp. Idag var en sådan dag. Hård blåst från väster – men jag njöt av en fantastisk soluppgång!

Jag brukar även göra listor över saker som jag verkligen vill göra – som fyller på min energi. På höstens lista satte jag bl a upp följande

1) Impressionisterna på Moderna museet, Stockholm

2) Arken, Köpenhamn,  Warhol & Basquiat

3) Tid för morgonpromenad i solljus

4) Söndagsbistro på Karlaby Kro

5) Konungarnas dal i Egypten (är redan inbokat 🙂 en resa jag drömt om sedan jag som barn läste om Tutanchmon)

6) Les Miserables på Malmö stadsteater – redan bokat

7) Gott te och levandeljus med en bra bok

8) Skrivarkurs (föreläsningarna har varit och de två kommande helgerna skall jag lyssna och ta tag i detta. Även detta är en dröm som jag ger utrymme)

Med mycket energipåfyllning går det att hålla ett högt tempo även under den mörka årstiden. Och det behövs – för just nu är det mer nya ärenden än någonsin!