EnergyManagement – ett sätt att leva

Rölleka

När livet rullar på i högt tempo är reflektionen viktig för mig. Enligt EnergyManagement finns det fem huvudgrupper av energi. Just nu behöver jag ha fokus på den Mentala energin. Mental energi kan enligt EnergyManagement delas upp i koncentration, prioriteringar, ambitionsnivå, reflektion och ordning. 

För att orka hålla ett högt tempo lever jag efter EnergyManagement. Regelbundet följer jag upp att jag fyller på med energi i de fem olika områdena.

Idag har jag gett mig tid att reflektera. Det är fantastiskt det som händer. Ärendetillströmningen är högre än någonsin. I veckan ska jag ha fokus på att prioritera. När det är mycket att göra är det lätt att prioritera fel.

I morgon ska jag ägna mig åt att skapa ordning i garderoberna. När jag har ordning omkring mig – hemma och på kontoret – är det lättare för mig att hålla mig koncentrerad. Det finns undersökningar på att en bra arbetsmiljö leder till bättre arbetsresultat. 2006 fick Sophia fria händer att inreda kontoret. Hon valde gult i receptionen för att främja samtal och lila i besöksrummet för fokus. Skillnaden känns. Med jämna mellanrum ”fengshuiar” hon och på kontoret. Visst känns det att arbetet går lättare när det är ordning och reda.

Mycket av EnergyManagement har jag gjort till naturliga vanor som jag inte tänker så mycket på. På den dagliga morgonpromenaden reflekterar jag, låter drömmarna ta form och sätter upp mål samtidigt som jag får rörelse och motion. Att äta mycket frukt och grönt regelbundet gör jag också utan att tänka på det. Just nu är det enklare än någonsin. På baksidan av kontoret har vi en trädgård med många äppel och päronträd. Det är några år sedan träden beskars och vi använder inte några bekämpningsmedel. Ändå dignar grenarna av frukt som vi plockar in och lägger i fatet på receptionsdisken. Mitt mål är att det alltid skall finnas frukt i fatet så att det ska bli enkelt att ta frukt i farten.

Egentligen skulle jag ha ägnat dagen åt en skrivarkurs på nätet, men jag lyckades inte lyssna på filerna. Vi får väl se om jag får bättre hjälp innan nästa helg. Istället blev det gräsklippning, äppelplockning och en lång promenad. Jag är och förblir en bonde i själen och vill känna årstidernas växlingar, se grödorna växa och skördas. Det är som om jag inte lever fullt ut om jag inte kan vara en del i det växande.

Ystad med stranden och skogen är underbart – men när jag går här ute längs vindpinade vägar är det som om jag lever på ett annat sätt. Som alltid imponeras jag över växtkraften i sockerbetan. Tänk att ett så litet frö kan bli något så stort på en säsong!

Höst och sockerbetsskörd