Morgontankar om organisation

Träd i gatljus

Det är mörkt när jag vaknar, det är mörkt när jag kämpar mig upp för att ta en morgonpromenad och det är fortfarande mörkt när jag kommer ut ur duschen…

Saknar sällskapet av smartphonen – de där orden som hastigt skrivs ner under promenaden och fångar mina tankar. Stjäl dyrbar morgontid för att skriva ner några reflektioner på datorn.

Måndagar – en snabb genomgång av vad som händer stående i köket för de kollegor som vill. I veckan ska vi börja arbetet med studenterna från Lund.

Jag vill skapa nya strukturer och en organisation utifrån de nya juristerna. När jag gick advokatsamfundets ledarskapsprogram 2010 insåg jag så stor skillnad det är mellan fyrtiotalisternas syn på arbete och åttitalisternas visioner.

Vi är en ny organisation och hos oss kan vi pröva ett nytt sätt att jobba som utgår från individen. November blir en spännande månad.

I eftermiddag arrangerar Sparbanken Syd TIllväxtdagen. Den brukar innehålla bra föredrag. Under hösten försöker jag hålla helgerna obokade och se alla företagsmingel som fester på min privata tid. Precis som Torkild Skiöld säger i sitt föredrag – det handlar om vår egen syn på saker och ting