Frukost

Det där förbannade mörkret gör mig så känslig! Det är som om jag har lättare att misstolka saker den här delen av året. På morgonrundan bestämmer jag mig för att vara snäll mot mig själv. Istället för den vanliga havregrynsgröten unnar jag mig en hotellfrukost. Egentligen tar det inte så mycket längre tid att skära upp lite apelsin och paprika, koka en kopp te och lägga solrosfrö, pumpafrö och linfrö på den turkiska yoghurten. Tänker att jag har all tid i världen att äta frukost. (Jo, jag kommer dyka upp lite senare på kontoret – men jag kommer hinna dit inna nio.)

Unnar mig läsa Ystads Allehanda i lugn och ro. Ystads och Österlens främsta dragplåster enligt Marie Holmström, turismstrateg i Ystad;

1) Wallander

2) Naturen, stranden och havet

3) Kiviks äppelmarknad och Borrbys skördemarknad

4) Ystads stadskärna

5) Opera på Drakamöllan

6) Alla vackra trädgårdar t ex Åbergs och Mandelmanns

Jag skulle vilja göra följande tillägg:

1) Österlen Lyser – ett annorlunda evenemang med ljus och värme

2) Påskrundan

3) Teater, konst och konserter – utbudet sommartid är enormt; Skillinge teater, Marsvinsholm, Garaget i Hammenhög, Valnöt och kaprifol, jazz under stjärnorna… listan är oändlig

4) Byarna och gemytet

Nu ska jag göra mig redo för dagen. Lunch blir det med en mäklare som kommer till kontoret. I frysen har vi kalkonsnäckor från Ingelstadskalkon – så enkelt att fixa luncher då.