Morgontankar

På min morgonpromenad försöker jag tränga undan alla negativa tankar och byta ut dem mot positiva. I ”Munken som sålde sin Ferrari” står det att du bara kan ha en tanke i huvudet samtidigt. Genom att fokusera på de positiva bilderna kan du tränga undan negativa tankar.

Tänker visionen. I flera år har jag funderat, utvärderat, omarbetat min vision. Jag vill skapa ett företag med delaktighet och frihet – men också där den enskilde tar ansvar. Där varje individ ser sig som en entreprenör – inte tänket i stora företag ”vi mot dem” där det i första hand gäller att ta tillvara sina egna intressen. Istället en atmosfär där varje individ ser sig själv som en del av en större helhet. Där helheten är större än de enskilda delarna.

Jag har försökt att skapa en struktur där det skall vara enkelt att starta och driva företag – där det inte behövs några investeringar utan att man betalar månatliga avgifter för det man behöver.

För icke-jurister var tanken på ett servicebolag där alla skulle ha en delaktighet – med bra arbetsvillkor. Ett företag där alla känner arbetsglädje och man är med och delar på det positiva överskott som uppstår om man lyckas. Det är så svårt att förklara – för det är abstrakt och jag har inte några förebilder. Det är en vision som skapats i mitt huvud – inspirerad av böcker som ”Munken som sålde sin Ferrari” , Stephen Coveys ”De sju goda vanorna” eller ”Att leva och verka till 100%”, Richard Bransons bok ”Den globale entreprenören” och böcker om personlig utveckling.

Att kunna bygga ett företag med en ny värdegrund i en konservativ bransch som advokatbranschen har sporrat mig och väckt djävlaranammat att göra det omöjliga möjligt.

Det skulle vara ett företag med 80-talisternas värderingar som grund.

Det krävs en hög energinivå för att orka förverkiga visioner. Det är mycket i min tillvaro som kräver min energi – och jag har inte råd med energitjuvar. I så många år har jag jobbat på tok för många timmar… och har garanterat den allra lägsta timlönen i företaget. Det finns inte så stora energiförråd att ta av. Då kommer det dagar när det känns tungt. En sådan dag är idet idag – nu handlar det om att ladda om – fylla på med positiv energi. Tankekontroll!

Bilfärden till klientmötet i Helsingborg skall jag ägna åt positiva tankar!