Karriärplanering

Lunchen blir lite längre idag när jag och Caroline stannar kvar i köket och diskuterar framtiden. Det känns helt overkligt med boken. På måndag kommer Ystads allehanda. Journalisten hade frågat Caroline fyra gånger vad hon skulle göra sedan. Varje gång hade Caroline svarat att hon skulle vara kvar här.

Med ett leende minns jag vårt samtal på Primark i London sommaren 2010. Mitt i ett hav av inköpspåsar stod jag och Caroline och diskuterade hennes framtid medan min dotter provade kläder. ”När jag började praktisera hos dig hade jag tänkt arbeta med affärsjuridik och jag skulle absolut inte arbeta på Österlen. Nu vill jag arbeta med internationell privaträtt och det gör inget om det är i Hammenhög – bara jag får arbeta tillsammans med dig!”

Då fantiserade vi om hur vi skulle göra henne till en av Sveriges bästa jurister inom internationell privaträtt. Men ärligt talat kändes det mest som fantasier just då. Visserligen hade jag sedan tidigare en hel del ärenden inom internationell privaträtt men inte så många att de skulle utveckla henne så mycket. Det internationella skulle kunna vara en del av hennes arbetsuppgifter.

Antalet internationella ärenden har ökat – och idag arbetar Caroline en stor del av sin tid med internationell privaträtt. Resten av tiden försöker vi ge henne en bred erfarenhet av svensk familjerätt och övriga på byrån förekommande ärenden.

Och så kommer det här erbjudandet om att trycka hennes examensuppsats som bok!

Plötsligt behöver vi tänka till. Vad är Carolines framtidsdrömmar.

Vi har redan börjat spåna kring vårt internationella kontor i Malmö som vi vill öppna 2012. Förutom att Caroline som har engelska som sitt favoritspråk så talar Mia franska. Vi har ytterligare en jurist på gång med nederländska som extra språk.

Tänk så snabbt allting går!

Innan ett möte med media bör man tänka igenom vem man är, vad man står för och vad man vill. Jag frågar Caroline om hon kan tänka sig bygga upp två föredrag – ett för jurister och ett för allmänheten. Vi ska tala vidare om det här i morgon. Genom servicebolaget vi håller på att starta kommer vi kunna ge Caroline allt det stöd hon behöver.

Det går segt för mig att ta mig igenom mina juridiska ärenden idag 🙁