Kladdbild

20111103-154548.jpg
Hur många år har gått utan att jag ritat? Minns vedic art en helg 2008. Men sedan dess? Nej, kan inte minnas en enda gång även om jag plockade fram mina akvarellfärger från gymnasietiden.

Det var som att hitta tillbaka när jag plötsligt fann mig sitta och kladda i blocket. Jag mindes min skoltid när jag alltid ritade medan jag lyssnade. Då var jag intensivt närvarande. Jag mindes barndomen då jag kunde gå upp i mina bilder på all min lediga tid. Sommaren 1985 ägnade jag en vecka åt att rita av tre rosor i olika vinklar. När jag var yngre fyllde jag ett helt block med troll. Och så minns jag en gång när jag började kladda med blyerts på skolbänken. En skog med djur växte fram och fyllde till slut hela bänklocket.

Senaste ritorgien hade jag 1999 när min farmor hade gått bort. I månader skrev jag ner sagor som jag illustrerade. Antagligen var det en del av sorgearbetet.

Nu finner jag mig själv kladdande under hovrättsförhandlingen. Ett uppdämt behov?