Skrattar högt…

… lika bra att förklara för kollegorna varför jag inte kan hejda höga skratt… På FB berättade RC att han träffat vår klassföreståndare på ÖP. Det har blivit upprinnelsen till en kavalkad av gamla minnen.

I kroppen känner jag glädjen av skrattet. Solen skiner! En klient uppmanade mig tidigare idag att fortsätta skriva bloggen. Hon tyckte att jag verkligen lyckades förklara juridiken på ett enkelt sätt och hon gillade det där mer personliga också.

Jag behöver omställningstid för att koncentrera mig. Tar kameran med ut i trädgården och förevigar de vackra färgerna. Tankarna från mötet med psykologistudenterna landar. Dagens handledning handlade om ledarskap.

Enligt min uppfattning är en bra ledare tydlig, förutsägbar, skapar trygghet, inspirerande, energigivande, ser individen, lyssnande och har tillit/ger frihet.

En dålig ledare är fladdrig, osäker och otydlig.

På frågan vilka beteenden hos en ledare som förmedlar trygghet hos de anställda svarade jag; närvaro i mötet, se varje individ och lyssna, inte springa ifrån, arbeta normal arbetstid.

Inför nästa handledning skall jag be mina kollegor ge mig tre råd om vad jag som ledare skall bevara respektive förändra och vad organisationen skall bevara respektive förändra.

När jag berättade för studenterna om företaget kunde jag se så mycket som hänt – och hur mycket jag utvecklats. Tänk – för ett år sedan var ombyggnaden i full gång! När man bygger om ett hus syns det på utsidan. När man bygger en organisation eller utvecklas som ledare syns det inte. Under 2011 har vi byggt massor som inte syns. Förhoppningsvis skall det mesta vara klart inför årsskiftet!