Förmiddagens bilder och tankar – finns det någon bättre medicin mot dåligt humör än sol, vind och vatten?

Vinden var kylig och himlen klarblå när jag gav mig ner till stranden. Där – genom kameralinsen – är det som om jag försvinner in i en annan värld. Jag bara är…

Havet

2002 fick jag diagnosen utmattningsdepression. Min väg tillbaka till livet gick genom kameralinsen och mitt skrivande. I timmar vandrade jag längs vägar och i hagar. Digitalkameran och skrivboken var mitt sällskap.

I början var allt nattsvart – sedan skymtade små ljusglimtar. När det var som svartast var de vackra naturmotiven en påminnelse om ljusglimtarna … om att jag faktiskt ville leva…

När jag går längs stranden finns oron i min kropp. Att vara företagare och ha anställda är långt mycket svårare än jag hade inbillat mig i min vildaste fantasi. Det är så många beslut – så många ställningstaganden… Jag var inte förberedd… Var skulle man ha lärt allt detta??? Det blir ändringar – för det finns inga mallar… inga utstakade vägar…

Sand och hav

Det har varit så många år av hårt arbete – här längs stranden är tankarna fria och jag inser återigen att min strävan måste vara att komma ner i normal arbetstid. Tack vare EnergyManagement och det jag lärde under sjukskrivningen har jag klarat mig. Men mina förråd är uttömda – jag behöver fylla på med positiv energi.

Vid Nybroåns utlopp slår jag mig ner.

Den första regeln enligt ”Munken som sålde sin Ferrari” är Trädgården – Ta herraväldet över dina tankar.

När jag läste boken andra gången skrev jag ner de viktigaste meningarna.

Visdom

*Ta hand om sinnet så blomstrar det över dina vildaste förväntningar

*Din livskvalitet beror på kvaliteten i dina tankar

*Det finns inga misstag – bara lektioner. Betrakta motgångar som tillfällen till personlig och andlig utveckling

Tekniker

* Rosens hjärta (sitt still och betrakta en ros)

* Motsatstänkandet (huvudet kan bara fokusera på en tanke åt gången. När en oönskad tanke plötsligt dyker upp ersätter du den omedelbart med en upplyftande tanke. Fokus: glädje och energi)

* Sjöns hemlighet (Föreställ dig du tittar i vattnet på en spegelblank sjö och se det man vill ha. Se inspirarande filmsnuttar på den inre filmduken. Dagliga kreativa visualiseringar.)

Där längs havet har jag inte mina anteckningar. Men jag har läst dem så många gånger sedan 2007 att innehållet finns där i mitt undermedvetna.

Jag tänker på alla de människor som stöttat mig genom åren. Utan dem hade jag inte varit där jag är idag.

Hur ofta uttrycker vi vår tacksamhet? Tänk om jag skulle skriva ner all den tacksamhet jag känner här på bloggen och skicka länken till personen ifråga?

Det kommer en dag när de inte är här längre. När den dagen kommer vet vi inte. Fortfarande kan jag vakna på morgonen och tänka att jag ska ringa min farmor och berätta något. Hon dog så oväntat. Visst, hon var över 80, men kärnfrisk… Så plötsligt en dag öppnade hon inte när mina föräldrar ringde på… De hittade henne död vid sängen… Hon hade fått en propp i lungan och döden hade varit ögonblicklig.

Är det inte precis så man vill dö? Gammal och frisk in i det sista. Snabbt utan lidande… Men jag fick aldrig säga farväl – och jag berättade aldrig hur mycket hon betydde för mig. Det hjälper inte hur många gånger jag sitter vid hennes grav och delar mina tankar.

Vi borde bli bättre på att berätta hur mycket vi uppskattar varandra. Tänk så glad jag blev när Caroline berättade vad hon skrivit i förordet till sin uppsats.

Bryggornas brädor är inplockade – utom de vid Saltsjöbaden. Vi är mitt i hösten även om jag har svårt att fatta det.

Det är mindre än två månader kvar av året… jag ska verkligen få ordning och struktur ner i minsta detalj. Aldrig tidigare har jag utvecklats så mycket som jag gjort i år. Nu är det tankekontroll som gäller och fokus på att få struktur i Servicebolaget så att vi kan gå in i ett betydligt bättre 2012.

Någon gång i framtiden – när jag har fått distans… då ska jag berätta om allt det jobbiga… om alla  problem jag inte förutsåg som kräver snabba lösningar… om all oro… alla företagandets baksidor…

Men nu behöver jag tankekontroll och positiv energi. Än är det en hel del kvar som måste göras innan jag kan komma ner till normal arbetstid!

2 svar på ”Förmiddagens bilder och tankar – finns det någon bättre medicin mot dåligt humör än sol, vind och vatten?”

 1. hej du söta !

  mot dåligt humör ? utom sol, vind och vatten…
  fina bilder förresten !!!

  jag har bara två val på morgonen, antingen är jag glad eller sur ?
  och jag väljer den glada typen !

  kram och trevlig söndag ! marilena…

  1. 🙂 håller helt med dig – därför prioriterar jag morgonpromenaden. Rensar ut alla dåliga tanker – lägger upp handlingsplaner och försöker ha tankekontroll resten av dagen!!!

Kommentarer är stängda.