Sociala medier – inlägg från juli 2011

Det är som om utvecklingen inom sociala medier accelererar. 2005 gjorde jag min första hemsida. Sedan dess har jag följt vad som händer på nätet inom jurist- respektive advokatbranschen. Länge var det väldigt konservativt – men just nu händer det väldigt mycket. Anne Ramberg har börjat blogga på Advokatsamfundets hemsida. Juristjouren har börjat med blogg och att svara på frågor på sin FB-sida.

Genom sociala medier öppnas helt nya möjligheter för det lilla företaget. Samtidigt finns inte tiden för de små advokatbyråerna att hinna blogga.

Alltfler frågar när jag hinner jobba med juridiken eftersom jag skriver så mycket. Och jag ska erkänna att det idag inte blivit mycket juridik. Efter ett år med mycket hög arbetsbelastning avlastar de biträdande juristerna mig allt mer. Jag finns som en trygghet. Den tid som blir över ägnar jag åt att strukturera företagen och komma vidare med resterande projekt i min vision.

Idag har jag haft ett mycket intressant möte med Kinna Jonsson och Svante Lindqvist. Sociala medier är inte lätt! Nu vill vi ta hemsidan till nästa nivå med ambitionen att förklara juridik så att den vanliga människan förstår.

Vägen dit är dock lång! Först måste vi ha en ekonomisk plan. I helgen ska jag jobba vidare med en ansökan om landsbygdsstöd för att utveckla den ekonomiska föreningen. Hemsidan är en del i detta.

Tänk om vi kunde skapa så mycket trafik att det gjorde det möjligt för fler advokater att driva byrå på landet!

Så till det där att hinna… klockan är nu 22.24. Klockan 18.45-20.15 simmade jag 3 550 meter samtidigt som jag ägnade tankarna åt vad vi diskuterade på mötet. Skrivande går snabbt för mig. I morgon kommer jag att börja dagen med en promenad vid sextiden och tänka igenom dagens ärenden. Sedan är det fullt fokus på juridiken hela dagen. När jag väl får sitta vid mina ärenden är jag effektiv! Som väderprognosen ser ut nu kommer jag antagligen ägna kvällen i morgon åt juridik… Att hinna handlar om att ha hög energi och vara fokuserad. Utan Energy Management hade jag inte klarat det här!