Tisdag…november närmar sig sitt slut…

20111129-055150.jpg
De åren jag var sjukskriven för utmattningsdepression försökte jag bygga hälsosamma rutiner. Jag lärde mig att dagsljus och rörelse var viktiga friskfaktorer för mig.

En solresa för att tanka ljus under de mörka månaderna är rena medicinen. Men dagliga doser dagsljus går lika bra.

November- februari är de tuffaste månaderna. Varje år tänker jag att jag borde få in en daglig lunchpromenad – men när lunchen väl kommer har jag så bråttom. Någonstans har jag läst att det tar 21 dagar att skapa en ny vana.

I år har jag varit klok nog att boka in en solresa. Om två veckor bär det av till Egypten.

Det blev en sen kväll på kontoret igår. Tyvärr inte så mycket arbete i ärenden som jag hade önskat. Just nu har jag fyra bodelningsärenden i huvudet. Jag lägger mycket energi för att hitta kreativa vägar för att nå lösningar.

Visst kan frågor avgöras av bodelningsförrättare- men jag tror det är bättre när parterna kan komma överens. Ofta har de barn ihop. Att en blir förlorare är inget bra för den framtida kontakten.

Det sista jag gjorde innan jag la mig var att skissa på lösningar i ärendena. Vi får se om de håller när jag tittar på dem idag.

Ibland undrar jag om andra advokater arbetar på samma sätt. Eftersom jag aldrig jobbat som biträdande jurist hittade jag mina egna vägar utifrån erfarenheterna från sjukskrivningen. I reflektion och vandringar kom alla svar till mig. Innan sjukskrivningen byggde jag kanaler. Jag kämpade hårt för att skapa den kortaste vägen för vattnet. Idag följer jag den slingrande bäcken. Saker kan ta längre tid – men resan är njutbar. Svaren kommer till mig om jag ger mig tid.

Nej, nu ska jag upp. Njut av bilden från lördagens soluppgång – för det gör jag!

8 svar på ”Tisdag…november närmar sig sitt slut…”

 1. Peter Huss skriver:

  Låter klokt att fylla på energidepåerna genom en resa till solen när det är som minst dagsljus här hemma, själv har jag varit dålig på att unna mig (prioritera) just en sådan resa.

  1. 🙂 Eftersom jag ”gått i väggen” en gång och har ett ganska högt tempo behöver jag ha fokus på välmående! Solresa på vintern kan verkligen rekommenderas!

 2. Peter Huss skriver:

  Det ska jag tänka på till nästa vinter, ska bli intressant och se man känner sig piggare efter en vecka i solen. 🙂 Önskar dig en trevlig och avkopplande vistelse i Egypten.
  Jag gillar formatet på din blogg Andebark.se, tycker det är bra att blanda text med bilder och gärna då dina fina bilder från Österlen.

  1. 🙂 tack. Och vad tycker du om kombinationen av ämnen. Jag skriver gärna utan att tänka… det som kommer upp. De juridiska inläggen får jag däremot tänka till om. Därför är de inte så många.

   Men jag gillar skrivandet väldigt mycket. Ibland blir jag rädd att det är för mycket av det där personliga.

 3. Peter Huss skriver:

  Jag tycker dina juridiska inlägg är bra, du förklarar juridiken på ett enkelt sätt så att en lekman som jag kan förstå. Det är bra att känna till delar av juridiken grundläggande och skulle jag behöva hjälp någongång så vet jag var jag ska vända mig. 😉

  Det kan vara en balansgång om hur privat eller personlig man ska vara, blir inläggen för ytliga och opersonliga så blir det ointressant tycker jag.
  Det viktiga är att man är sig själv, alla behöver inte tycka det man skriver är intressant. Du har bra ”bredd” på inläggen de berör alltid någon, du skriver om miljö, motion, energi, bloggar etc. Du för även fram olika problemställningar du råkar ut för, som många säkert känner igen sig i.

  Var dig själv då blir det bäst! 🙂

  1. Tack:)

   Tror också att det är viktigt att vara sig själv! Samtidigt vill man ju inte verka dryg här på nätet;)

   Ha en bra helg – om en stund skall vi ha ”julfest” här på kontoret… eller… vi skall julpynta – laga jullunch tillsammans och sedan ha work shop med uppföljning av utbildningarna från Tillväxtskolan.

   1. Peter Huss skriver:

    .. verka dryg… 🙂

    Det låter som att ni får en trevlig och utvecklande dag.

    Ha en bra helg du med och sköt om dig!

    1. Tack! Bilderna ligger nu på FB (advokatbyråns sida… )

     Önskar dig med en bra helg!

Kommentarer är stängda.