Kompetensutveckling i sociala medier

20111203-082227.jpg

Det gäller att ta tillvara inspirationen och ge kreativiteten tid. Gårdagens samtal väckte tankar. Nu har jag sovit, intrycken har fått tid att falla på plats och jag vaknar full av idéer.

Så klart jag ska lägga materialet till de nya utbildningarna här på hemsidan!!!!

Sociala medier handlar om att hjälpa och dela med sig. Mina program är en kombination av självstudier, handledning och utbildningsdagar irl.

Jag skulle kunna ha en struktur som gör det möjligt för utbildningarna att växa fram. Stommen är klar i mitt huvud – men inte detaljerna.

Mm… Får se till att komma upp… Är så taggad på att komma igång!!!!

Diskussionerna på ambassadörsträffen i torsdags var bra. La tid igår kväll på att titta på hur vår närvaro i sociala medier växt fram. Det har funnits strategier – men mkt har trots allt bara blivit till.

Det känns trots allt helt ok. Advokatbyråns gilla sida är lite torr med sina länkade artiklar. Samtidigt är det dit jag själv återvänder för att läsa om juridik. Skulle egentligen önska att fler bidrog med material.

Juridiktipsets gilla sida är mer för att samla ihop. Göra det enkelt att hitta tips. Även tänkt som ett forum där läsaren ska kunna ställa frågor som sedan ger inspiration till bloggar för mig och Emma.

Advokatbyran.nu är mer fakta inriktad. Det är här vi ska utveckla de nya tjänsterna.

Andebark.se är en rensning av sådant som finns i mitt huvud – men ska även innehålla utbildningarna. Har insett att de kommer att bli ganska personliga.

Twitter är nytt och spännande. Advokatbyran vill jag här utveckla till en kommunikationskanal – som att ringa oss.

Linked in kommer jag inte hinna med – jag har en profil här – men vill att Caroline har en aktiv närvaro och även hjälper oss andra att utvecklas.

Bloggen på ambassaden har varit en lekskola där jag fått möjlighet att testa – dit jag regelbundet kan återvända till en trygg miljö.

Nu tar vi nästa steg med utbildningarna. Jag har inte sett någon som gjort precis så här – men jag har inspirerats av flera i olika delar.