Att vara förälder

En kompis berättar om mys och sagoläsning med sin sjuåring. Det är inte utan att jag tänker tillbaka på den tiden med saknad. Barnen nära i soffan. Lilla syster kanin och räven där min inlevelse skrämde lillebror. Bullerbybarnen där jag skrattade så hejdlöst att barnen blev irriterade. Godnattsånger … Tja inte bara barnvisor… I sångboken fanns även Birger Sjöbergs Längtan till Italien som var en favorit.

Idag sitter de vid vars en dator. Det är mer att finnas på deras villkor …. Så gott det går.

Kommer hem lite efter nio. Sonen har inte tid att prata. Dottern pluggar spanska. Så ropar hon från tv rummet. Skorpprioriteringar.

Dottern älskar att baka och att fotografera. Men för att jag inte ska rulla fram har hon bakförbud…men hon får baka skorpor till kontoret. Ett kul projekt. Vi har redan testat allt från lavendelskorpor till chokladskorpor …ja, även chiliskorpor. Nu har vi fem nya skorpor på listan.

Samtidigt ska jag passa på att berätta att alla skorp- och godisbilder är dotterns. Ärligt är hon en vääääldigt mycket bättre fotograf än jag.

Om vi har tur kommer hon att fylla de jämna dagarna fram till jul med skorp- och godisrecept.