Att äta elefanter

20111206-060338.jpg

Vaknar tidigt. Drömmer att jag håller på att stycka upp en gris. Men istället för att göra det klart tar jag en bit då och då. Samtidigt tjatas det om att jag ska laga middag. Stressen och irritationen väcker min kropp.

Någon har sagt att man kan äta en elefant om man tar en skiva om dagen. Symboliken är att om du delar upp ett skrämmande stort projekt i mindre portioner så klarar du det. Aldrig tidigare har jag funderat på om inte elefanten börjar ruttna.

Kanske är det skillnad på elefanter och grisar.

Kanske kan inte grisen vänta på att du ska göra middag. Kanske borde man avsätta tid för att göra allt klart istället för att stressas av allt som ska göras.

Ännu är dagarna mellan jul och nyår obokade. Ska nog försöka låta dem så förbli och avsätta tiden så att jag får klart allt med organisation och administration. Tid att tänka klart. Det vore så värdefullt om alla detaljer kunde vara klara så att vi började det nya året i den nya strukturen.

Det har varit ett år där vi prövat oss fram och utvärderat. Nu har vi erfarenheter som vi saknade då.

För ett år sedan var vi mitt i ombyggnaden. Byrån avlönade sammanlagt två heltidstjänster. Idag är vi fyra jurister (fem efter årsskiftet) och betalar för 1,75 administrativ tjänst uppdelad på flera personer. Vi bygger upp den administrativa delen för framtiden. Det har inte varit lätt att växa så snabbt… Undrar om jag hade gjort det här om jag hade vetat vad jag gav mig in på…