Tillbaka på kontoret – går igenom e-post och nyhetsbrev!

Igår lämnade jag kontoret efter lunch – och vips fylls mailboxen!

Inspirerad av Anja har jag börjat med systemet att hålla inkorgen tom. Det som behöver sparas sorteras omedelbart in i mappar. Nu när jag läser mailen i telefonen inser jag att det är nödvändigt för att hålla koll  på alla mail. De som skall åtgärdas får ligga kvar tills jag kommer tillbaka på kontoret.

Har ni tänkt på hur mycket tid den nya tekniken tar? Det är så mycket lättare att skicka iväg en fråga med mailen än att skriva ett brev.

Och jag som dessutom bevakar facebook och twitter också… någon gång i framtiden skall jag mäta hur mycket tid jag lägger på det här.

För att inta tala om informationsflödet från nyhetsbrev. (Samtidigt underlättar det för oss att hålla oss uppdaterade på nya rättsfall.)

Citerar Karnovs nyhetsbrev, se nedan. Ibland förvånas jag över domsluten!

2011-12-06 | Hovrätterna | Straffrätt
Man i knuffad bil döms för rattfylleri
Även om mannen suttit på förarplatsen med ena benet ut genom dörren och motorn varit ur funktion anses han ha fört fordonet i trafikbrottslagens mening när han med hjälp av kamrater förflyttat fordonet en kortare sträcka. Att motorn varit ur funktion medför inte att fordonet upphört att vara ett motordrivet fordon. Då förflyttningen utförts i berusat tillstånd dömer såväl tingsrätten som hovrätten mannen för rattfylleri. Påföljden bestäms till dagsböter