Saffransskorpor

100 g smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk
bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 liten påse mandelspån
5 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull och rör i saffran och socker. Vispa samman de båda
äggen medan du låter smörblandningen svalna något. Rör ner äggen i det smälta
smöret och vispa ordentligt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och mandelspån.
Häll till sist i mjölet och arbeta samman till en smidig, glansig deg (den ska
fortfarande vara lite kladdig). Dela degen på mitten och forma till två längder
på bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut dem ordentligt med hjälp av fingrarna
(ca 1 cm tjocka). Grädda först i 180 grader i cirka 15 minuter. Ta ut plåten ur
ugnen, skär längderna i sneda bitar och lägg skorporna med snittytan uppåt.
Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 125 grader, grädda ytterligare 15
minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är
helt kall (gärna över natten). Förvara i burkar med tättslutande lock.