Jäktad tonårsförälder och urusel förebild

Eftermiddagen igår följde inte min planering. Oväntade telefonsamtal – min vilja att hjälpa… – försenade min dag så jag inte kunde åka hem som jag planerat efter klientmötet som slutade kl 15.30.

Prioriterade veckogenomgången med Emma och var klar till klockan fem. Veckogenomgångarna med Emma och Caroline är alltid högprioriterade. Det blir inte samma sak med de där frågorna som ställs löpande. På genomgångarna har jag avsatt tid och vi kan diskutera etiska frågor på ett annat sätt.

Klockan fem var jag redo att köra hem- men då ringde tingsrätten i ett viktigt ärende som tog tid att diskutera.

Ringde sonen klockan sex och berättade att jag blev sen. Jag hörde besvikelsen i hans röst. Högarna på skrivbordet hade växt efter genomgången med Emma. Allt som Emma och Caroline skriver granskas av mig innan det skickas ut.

Han var hungrig och skulle äta utan mig. Kan lova att jag inte kände att mina prioriteringar varit rätt under dagen.

Det blev en mysig kväll ändå.

Sonen behövde något till handbollslagets försäljning. Duktiga dottern hjälpte honom göra snickers i köket medan jag skrev lapparna.

Nu har jag bakat scones och hoppas på en mysig frukost tillsammans istället. Ännu sover huset. Tänker tillbaka på när barnen var små. Var jag någonsin en genuin mysmamma… Tror inte det -tyvärr… Även om jag tillbringade mycket tid med barnen fram till 2006.

Recept kommer under dagen.