Miljötankar

Idag kan jag inte skryta med att ha varit aktiv. Tankar i vad som skall packas med till Egypten – och någonstans där omedvetet ligger också tankar om vad som skall hinnas med på kontoret innan jag åker.

Att Johan nu är advokat känns som en obeskrivlig lättnad!

Dottern har bakat nya lussekatter, glöggbröd till julafton, saffranskola, saltbullar… Tror inte husligheten kommer från mig… Själv försöker jag coola ner det där med jul… hitta myset snarare än prestationen… Det finns lite lagom med änglar och tomtar i huset… Röda amaryllisar… that’s it. Hemrex kommer hit dagen innan vi kommer hem. Julafton åker vi hem till mina föräldrar och sover över några dagar. Bara är… Dottern har fixat massor av julgodis som vi ska bidra med.

Julklappar – tja, vad köper man till tonåringar som har minimala rum? Vi har för jag vet inte vilken gång i ordningen bestämt med min familj att avskaffa julklappar… vi får väl se hur det blir i år. Mitt miljösamvete tycker att det är helt vansinnigt med hela julklappshysterin… Ändå kan jag inte låta bli att köpa den där grejen som jag bara tyckte var så perfekt… Däremot hatar jag ”beställningslistor”. Är det inte bättre att var och en köper det den vill ha än att alla skall fara runt och leta efter det som står på listan som vi tror att de vill ha?

Jag tänker nog för mycket… Men det här med presenter känns så himla onödigt. Tidigare köpte jag blommor från kontoret när jag skulle på invigningar och uppvaktningar till samarbetspartners. Jag har slutat med det efter min 40 års dag. Hur stor mening är det med att få ett hav av blommor? Och hur bra är det för miljön?

Vi har gått över till vattenkaraffer med logga. Där hittar jag i alla fall en mening med prylen. En annan sak jag tycker är vansinnig är konsumtionen av flaskvatten när vi har så fantastiskt kranvatten. Våra karaffer är en uppmaning till gåvotagaren att börja använda kranvatten och därigenom minska vattentransporterna. Dessutom finns vår logga på karaffen – smygmarknadsföring 🙂

Tänker igenom dagen… med hänsyn till all provsmakning av dotterns produktion i köket är jag väldigt nöjd att jag tog mig igenom sandskogens milrunda idag. (Gick faktiskt med lätthet efter allt harvande nere i sanden tidigare i år.)

Klockan är 22.59 – dags att komma i säng. Skall verkligen försöka återgå till mina tidigare sunda vanor och ha huvudet på kudden kl 22.12 – även om barnen ännu inte gått och lagt sig…