Funderar igenom pläderingen till morgondagens huvudförhandling

Läser in mig på smuggling. Visste du att om införsel av alkohol inte anses vara för privat bruk så är det smuggling? Då räknas mängden från första droppen. Straffskalan för mellan 60 och 100 liter är en månads fängelse! Hur många tänker på det när de följer med kompisen till Tyskland för att hjälpa till att handla till festen. Eller den som blir ombedd att köpa med sig ett flak extra till arbetskollegan när man ändå skall till Tyskland?

Missförstå mig inte – jag tycker verkligen att det skall vara kännbara straff vid smuggling. Mer än en gång har jag förfärats hur enkelt det är för ungdomar att få tag i billig alkohol.

Men det är väl precis det som är tjusningen med mitt jobb – man kan alltid se varje händelse ur olika perspektiv!