Att koppla av

Karnaktemplet Luxor

Hemma i ett mörkt, kallt och regnigt Skåne.

Dagarna i Egypten har varit fantastiska. Inte en jobbtanke (utom när tingsrätten ringde om ett nytt förordnande på min mobil – men det löste sig snabbt).

Och ja – jag har lovat mig själv att inte jobba innan jul… hm… svårt att låta bli att snegla på mailen som är så enkla att läsa i mobilen.

Längtar sååå efter att skriva om alla upplevelser. Egentligen hör de kanske inte hemma här… men med det i skrivbordslådan blir inga ord lästa – och jag måste erkänna att jag verkligen saknat bloggandet. (Får nog fundera över det där med bekräftelsebehov.)

Paradise islands

Som sagt -. inget bloggande, ingen juridik – och utbildningsprogrammen blev inte gjorda. Mitt i ledigheten hittade jag ett jättebra projekt för mig som pensionär. Jag ska ägna en vecka varje år åt strandrensning. Rensa fimpar i sanden på Paradise islands t ex (vad tänker folk egentligen). Men när jag föreslog att rensa skräp längs Nilen protesterade dottern och påstod att jag skulle bli sjuk.

Den 22 december blev det tyvärr vare sig något juligt recept eller några kloka ord. Så håll till godo med idén om strandrensning. Det är kanske fler som vill vara med? Tänk er ett gäng pigga 67 åringar som varje år åker till något nersmutsat- men intressant – resmål och rensar skräp. Äter gott och skrattar på kvällarna… men framförallt gör gott!

Visst är det en god tanke?

2 svar på ”Att koppla av”

 1. Peter Huss skriver:

  Tänk om alla hade plockat upp sitt skräp efter sig istället och lämnat stranden i samma skick som moder jord en gång skapat den, så mycket trevligare det hade varit för nästa besökare.

  Nu ska jag hålla helg och njuta av ledigheten till efter nyårshelgen.
  Jag önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

  1. Ja… har varit ledig idag också… Barnen har åkt till sin far.., I morgon ska jag springa en runda längs havet innan jag hämtar dem på vägen till kyrkan.

   Önskar dig också en riktigt God Jul och Gott nytt år!

Kommentarer är stängda.