Munken som sålde sin Ferrari – boken som förändrade mitt liv!

Jag tror det var hösten 2006. Barnen sålde jultidningar – och ni vet känslan när man sitter där och bläddrar för att hjälpa dem att nå upp till nästa premie. Av en slump fick jag syn på boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma. Den skulle handla om en advokat som lämnade advokatlivet för att leva tillsammans med några munkar i bergen.

2002 hade jag blivit sjukskriven för utmattningsdepression och lämnat mitt arbete som företagsrådgivare på Sparbanken Syd. Med den bakgrunden skrev jag i min första affärsplan att den viktigaste framgångsfaktorn var att jag mådde bra. Därför var det viktigt att avsätta tid för välmående.

Den här boken kittlade min nyfikenhet. Och jag kan säga – den förändrade mitt liv! Visst – det var mycket snack om andlighet som jag inte riktigt förstod. Samtidigt lät det ju helt otroligt att man genom att följa råden i boken skulle få ett mycket lyckligare och mer levande liv. Advokaten som blivit munk skulle enligt boken ha blivit mycket vitalare – se mycket yngre ut. Och vilken kvinna vill inte se yngre ut – vara lyckligare?

Jag har alltid gillat att pröva nya saker och tänkte ”Tja, varför inte pröva – det kostar ju bara min tid.”

Därför läste jag boken ännu en gång och skrev ner de viktigaste orden (de flesta av dem har jag delat med mig av här på bloggen). Sedan dess har jag regelbundet gått tillbaka till orden och verkligen försökt leva efter dem.

Det tog tid!

Att göra drömboken har jag fortfarande inte blivit klar med. Det var när jag skulle sätta igång med drömboken som jag inte fick ihop livet. Antagligen såddes ännu ett frö till skilsmässan här. Eller som Annica Gilbertsson säger – man behöver regelbundet göra en relationsöversyn.

Mitt livsändamål var särskilt svårt. Det skulle ju vara något riktigt utmanande. Det var här med citaten från boken som min affärside växte fram. Jag ville se om man genom att leva efter boken kunde göra det omöjliga. (Ja, jag har flera gånger sedan jag läste boken testat mina gränser och lyckats med många omöjliga saker – och jag ska villigt erkänna att jag inte hade gjort detta utan boken.)

De här citaten kan inte ge rättvisa åt boken. Om du vill förändra ditt liv har jag bara ett råd – läs ”Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma.

Uppdatering den 2 november 2018

Boken inspirerade även till textsamlingen ”Advokaten som började cykla”. Ovanför rubriken kan du klicka dig vidare till fler texter på samma tema. Du kan även söka på ”Munken som sålde sin Ferrari och hitta min sammanfattning av boken.