Fredag igen

.. var blir tiden av! Klockan närmar sig fem och jag har ännu inte packat ihop. Egentligen skulle jag vilja tillbringa ännu mer tid på kontoret… inte för att det inte finns annat som är roligt utan för att jag verkligen mår bra i den här miljön! Kan man verkligen trivas så bra på sin arbetsplats?

Jag älskar takhöjden – för att inte tala om uppe i fikarummet/biblioteket. Det är nog den mest kreativa miljön jag vet (förutom naturen då). Vid de tillfällen jag har någon fråga att knäcka över och jag står i biblioteket och läser njuter jag varje sekund. Ibland när jag jobbar länge på kvällarna står jag där uppe och läser om olika frågor – fastän det egentligen inte är nödvändigt…

Och så är det människorna! De känns som mina allra bästa vänner – eller som familjemedlemmar. Vi har haft en himla tur som hittat så fantastiska människor!

När det kommer nya personer till kontoret och jag ska förklara mina visioner, berätta om vad jag vill göra – får jag tänka till ännu en gång. Då inser jag vad vi tillsammans har skapat.

För Henriette berättar jag om min vision att vänligheten skall kännas bara man kommer in om dörren. Hur jag vill att samma känsla som finns på kontoret skall kännas redan när man går in på hemsidan.

Vi diskuterar dokumentärfilmen som gymnasieeleverna skall göra om oss i nästa vecka. (De andra är inte lika lyriska över att låta Bengtsson ta ett stort utrymme … är det den där Jante som spökar igen… ”Du ska inte tro att du är något…” Varför är det alltid du som skall synas? Folk kan ju tro…)

Men det händer en del… Avtalet till Tillväxtverket skickas idag – så nu är det klart. Jag skall medverka på Småföretagardagarna i Örebro. Lite läskigt. Skall skriva en blogg om det i helgen tänkte jag…

Idag fick jag ytterligare en förfrågan om föredrag på lite högre nivå. Det håller på att hända något.

Tänker på när jag med regnet piskande i ansiktet vandrade omkring i hagar och längs grusvägar 2002-2003. I mitt huvud växte visionen om ett företag fram. Företaget skulle ha tre ben. Det stora skulle vara juridiken, de andra två benen var skrivande och hålla föredrag.

Skrivit krönikor till Lev Livet har jag gjort länge – och mer nu på min blogg. Ska 2012 vara det år då även föredragsbenet kommer igång?

20120113-232003.jpg