SOPA- och ett stängt wikipedia

Solige sonen är inte alls solig idag. Han har övertagit min förkylning, stackarn.

Över frukostgröten nämner han att wikipedia är stängt idag. Ibland känner jag mig väldigt mossig. Som nu. När han berättar om live steaming och sina spel.

Hans dataspelande är ett ständigt diskussionsämne. (Återigen mossig morsa.) Samtidigt – det är verkligen en helt annan värld. Sonen spelar något han kallar LOL – något Legends of…??? Han berättar att 32,5 miljoner människor har spelat det någon gång, 11,5 miljoner människor spelar det varje månad, 4,2 miljoner spelar det varje dag och att 1,3 miljoner människor spelar det samtidigt hela världen.

Förra årets världsmästerskap har setts av 1 690 000 personer!!!

Han berättar om proffessionella spelare som försörjer sig genom att spela live. Dvs man kan se dem via webcam samtidigt som de spelar. Om förslaget i USA skulle gå igenom skulle inte denna live steaming vara möjlig säger sonen upprört.

Inser att jag borde lära mig mer om denna världen. Nu ska jag iväg på lite möten och polisförhör – men jag kommer att uppdatera den här bloggen med lite länkar när jag hinner.

Det är verkligen en annan värld!