Korkad skolpolitik i Simrishamns kommun. Barnfamiljer accepterar inte annan skola utan väljer annan kommun. Konsekvenser?

FB är min nyhetskanal. Läser att det tycks vara bestämt att åk 4,5 och 6 ska gå i Borrby och 1,2 och 3 bli kvar i Hammenhög. Detta är enligt mig ett mycket dåligt beslut

Det har väl inte undgått någon att jag älskar Hammenhög. Jag vill verkligen bo i Hammenhög. Enda anledningen till att vi bor i Ystad är att barnen går i skola i Ystad. Att vi valde Ystad som skolort beror på att jag tröttnat på sex års kamp för skolan i Hammenhög, sex års osäkerhet. Vi ville ha stabilitet utan nedläggningshot. Dvs jag har valt bostadsort efter där det finns bra skola.

Vad skulle det innebära om fler tänker som jag gör? Väljer barnfamiljer att bosätta sig i Hammenhög, Borrby eller Simrishamn… eller kanske Tomelilla?

Jag tror att de kommer att välja en ort där det blir möjligt för barnen att gå alla årskurserna från ett till sex. Frågan är om valet över huvudtaget blir Simrishamns kommun med tanke på de förhållandevis höga huspriserna i Simrishamn.

Stämmer det att beslutet om byskolorna är fattat på detta sätt anser jag att det är en spik i kistan för Simrishamns kommun! Det hade varit ett klokare beslut att behålla några skolor med alla årskurserna!

Genom beslutet tror jag att det blir omöjligt att vända trenden med en åldrande befolkning! Det enda som lockar unga familjer till kommunen är att det finns bra skolor på orter med förhållandevis billiga bostäder! När du räknar på skolan kan du inte tänka att antalet elever ökar i en annan skola i kommunen. Alternativet är att familjerna väljer att flytta till annan kommun. Så har jag gjort!