Att blogga utan att vara privat

Det talas om att du ska vara personlig men inte privat i sociala medier. Balansgången är svår.

Bloggen har blivit lite av min dagbok och jag har ett behov av att skriva av mig.

För flera år sedan gjorde jag ett allvarligt misstag på facebook. Jag skrev av mig och tyckte att jag skrev på ett sätt som inte lämnade ut någon. Men jag var i affekt när jag skrev och i efterhand kan jag se att jag gjorde fel. Fruktansvärt fel.

Jag har lovat mig själv att aldrig göra om det. Aldrig skriva om det som berör mig starkast. Istället skriva ner mina tankar i Word och be någon läsa.

När allt har lugnat sig kan jag lägga ut i efterhand – om jag vill. Om jag och de jag rådfrågar verkligen anser att det gör skillnad – och en positiv skillnad. Annars kan jag välja att arkivera orden – eller kanske radera och lämna bakom mig.

Mitt i stormen har jag bara ett rättesnöre. Undvik nämna det som berör dig på djupet! Vänta tills du tänker klart igen – för mitt i stormen kan ingen vara personlig utan att riskera att bli privat.

20120302-070255.jpg

20120302-070637.jpg

20120302-070822.jpg