Att bli sjuk

Idag är jag väldigt glad för att jag har kollegor. Fram till för ett år sedan var jag ensam jurist på byrån. Turligt nog var jag aldrig sjuk – inte så jag behövde stanna hemma i alla fall.

En titt i kalendern sa mig at det var omöjligt att vara sjuk den här veckan. Men sjukdomar bryr sig inte om ifall det finns utrymme i kalendern. Det var bara att gå igenom de närmaste dagarnas bokningar och ställa sig frågan hur de skulle hanteras.

Brottmålsförhandlingar ställs inte in för att advokaten blivit sjuk. Som tur var gick tingsrätten med på att Caroline fick substituera som målsägandebiträde.

Eftermiddagens bodelningssammanträde fick dock ställas in. Att hitta en ny tid som passar alla parter och ombud blir inte det lättaste – vad jag hatar att vara sjuk!

Kvällens klientmöte fick också ställas in – här fick jag ringa rätten och begära ytterligare anstånd för yttrande… och återigen – jag skäms… som om jag gjort något fel… eller drar mig undan…

Varför ska det vara så svårt att bara konstatera – jag är sjuk och vi måste ställa in! Men ack nej, det är som att en advokat inte får bli sjuk! Istället måste man ha koll på alla tider i ärenden – ringa och omboka – hitta lösningar…  Nu har jag i alla fall frigjort tid att vara sjuk t o m i morgon – på fredag bara måste jag vara frisk!!! Bouppteckningsförrättning med flera dödsbodelägare är omständiga att flytta.

Hm – kan man påskynda tillfrisknandet genom att vara extra sjuk i några dagar? Precis som man kan jobba extra mycket inför en ledighet…