Social samvaro på Willys

På Mathallen i Hammenhög springer man in om och fixar sina ärenden. Du köar med lantbrukare i tofflor, hantverkare i arbetskläder, folk som kommer direkt från trädgårdsarbete. Att springa in om svettig på väg hem från löparrundan eller träningspasset är inget konstigt. Du smälter in som en i mängden. I Hammenhög är invånarna vana att möta mig i joggingkläder på väg hem från löparrundan.

Dottern och jag började dagen på Friskis & Svettis kombinationspass. Så härligt! För att kunna ha en lugn eftermiddag svängde vi in om på Willys på vägen hem. Med scanner och handlarlista går shoppingen snabbt trots att lokalen är betydligt större än på Mathallen.

Direkt jag kom in såg jag att vi var helt felklädda! Ystadborna tycks sminka upp sig även om de bara ska ner och handla! I gångarna stod välklädda människor och småpratade som om det var vernisage även på Willys.

Och mitt bland alla dessa minglande människor insåg jag plötsligt att flera av dem jag mötte visste vem jag var – utan att jag hade en aning om vem de var. Vad tänkte de egentligen när jag skyndade igenom affären, håret på ända, osminkad i träningskläder och sonens avlagda kängor?

Så klart skulle jag aldrig drömma om att gå klädd så på jobbet. Men frågan är hur den jag möter utanför yrkesrollen uppfattar det. Oavsett vilket kommer det dröja länge innan jag ”springer in om” på Willys på väg hem från träningen!

2 svar på ”Social samvaro på Willys”

  1. Peter Huss skriver:

    Jag tycker det är ok och naturligt att ha håret lite på ända och vara klädd som man är så länge kläderna är hela och inte allt för skitiga när man handlar i en dagligvaroaffär.
    Det är trevligt att möta människor som man normalt ser finklädda på tex på jobbet ”vardagsklädda” i affären, det visar att man är naturlig och att man kan kan skilja på olika roller privat och professionellt.

    1. Ja, så känns det när man kommer in på Mathallen i Hammenhög. Naturligt! Men på Willys var det som om folk hade klätt upp sig för att gå och handla. Ungefär som att komma på smokingmiddag i jeans.

Kommentarer är stängda.