Hammenhög

Eftersom förhandlingen i Hovrätten slutade innan ett passade jag på att äta lunchen i Malmö. Mitt lunchsällskap visste inte var Hammenhög låg. Som vanligt blir folk förvånade att jag väljer att driva min byrå från Hammenhög – en by med färre än 1 000 invånare. Men just i Hammenhög finns något speciellt som jag inte kan sätta fingret på.

Genom bloggandet har flera personer skrivit till mig och berättat att de har anfäder i Hammenhög. Jättekul! Fortsätt skriva!

För en tid sedan fick jag en länk till Rolf Gustavssons trevlig krönika om hur han som barn inbillade sig att hans ”universums centrum” låg i Hammenhög. Ännu en med rötter i Hammenhög i många generationer.

När min mor tittade i barnens skolkataloger konstaterade hon att i en klass på 20 elever var det endast 2-3 barn där hon inte kände antingen barnets mormor eller farmor.

Det måste vara speciellt med en by där en stor del av invånarna väljer att stanna kvar och bilda familj trots den begränsade arbetsmarknaden och de dåliga kommunikationerna.