Manipulerade!

Tack Erik Laakso för en välskriven krönika i Dagens Juridik! Du sätter ord på vad jag känner! Massmördaren vill ha uppmärksamhet och genom att läsa artiklarna och se tv-inslagen blir vi manipulerade att göra precis det han vill. Även nu påverkas jag av det som händer genom att skriva detta inlägg.

Det han gjort är avskyvärt – men människan har ändå rätt till en rättvis rättegång. Precis som alla som begått ett brott har rätt till en försvarare som bevakar deras rätt så att inte de döms för mer än som kan bevisas. Hur skulle det vara om individen inte hade rätt till en rättvis rättegång? Det är viktigt att komma ihåg att försvararen inte försvarar gärningen – utan bara bevakar den enskildes rätt.

Jag har bestämt mig för att inte se några tv-inslag, inte läsa artiklarna och inte diskutera det som pågår i Norge – helt enkelt bojkotta det. Hm…. likt förbannat sitter jag här och skriver. Det är svårt att vara oberörd!