IPU, drivkrafter, relationer

”Ledarskap handlar, i mångt och mycket, om att få andra människor att vara så bra som möjligt. Om att skapa tillit och goda relationer” står det i ”Ledarhandboken – Effektivare ledarskap med IPU-Profilanalys som jag fått tillgång till genom Harriet Hedin.

Idag är det som jag ser livet med nya ögon!

På mitt föredrag i Örebro berättade Harriet Hedin om hennes studier i profilanalyser. Hon menade att övervägande delen av svenskarna är blå och gröna eftersom de röda och gula är mer äventyrliga och emigrerade till USA.

Röda, gula, blå och gröna – ja, jag talar om profiler enligt IPU. Harriet menade att våra profilen styrs av våra gener. En mycket spännande slutsats!

Igår besökte Harriet och hennes man Göran mig i Hammenhög för en genomgång av min profil och mina drivkrafter. Jag kan bara säga – så träffsäkert!!!

Det allra bästa var att Harriet menar att vi inte skall försöka förändra oss själva. Istället skall vi se våra styrkor och bygga team där varje medarbetares styrkor tas tillvara.

Åh, vad jag hoppas att Tillväxtverket beviljar projektmedel till mina utbildningsprogram. En av dagarna skulle handla just om profilanalyser och drivkrafter.

Än en gång – stort tack Harriet och Göran! Mer om metoderna hittar du på Harriets hemsida.

Eftersom jag tycker ämnet är så otroligt intressant lägger jag även upp länkar till sidor där du kan läsa mer om olika personlighetstester.