Vad var viktigast när jag startade företag? (del 5)

 I augusti 2003 fick jag möjligheten att smyga igång mitt företag. Jag utarbetade affärsplan, skapade min loggo. Även om det var ett väldigt tryggt sätt att starta på så kändes steget enormt stort!!!

Att vara företagare är ju inte något man kan läsa sig till. Som jag sa tidigare var nätverket en av framgångsfaktorerna.

1) Den viktigaste var faktiskt min dåvarande man. Han jobbar med redovisning via LRF-konsult. Att starta företag var rutin för honom. Trots mina juriststudier och min tid som företagsrådgivare så var alla anmälningar till skatteverket som grekiska. Han däremot fyllde i lite siffror. Det som skulle tagit timmar för mig gjorde han på några sekunder!!! Han hjälpte mig komma igång med bokföringen. Hjälpte mig se samanden (hmm och jag som jobbat med företagsanalys – men plötsligt var det på en annan nivå…)

2) Jag skaffade mig en mentor i advokaten Kurt G Holm. Han stöttar mig fortfarande – idag från Thailand. Det känns tryggt att ha någon som man kan ställa alla de där dumma frågorna till.  Jag har fortsatt vara modig och fråga de bästa som jag möter om de kan tänka sig att vara min mentor – och tro det eller ej – de flesta tackar ja! Dessa kloka människor är de som bidragit mest till min utveckling!

3) Jag träffade ALMI. Som nystartad företagare i Simrishamns kommun fick man gratis konsulttid hos ALMI. Det var väldigt värdefullt.Ann-Sofie Freyuppmanade mig att satsa på annonsering och göra en hemsida. Hon fick rätt – annonsering i ett startskede var nödvändigt!!! Hur skulle folk annars veta vad jag höll på med?