Att vara företagare i Sverige

 I Hammenhög har du de senaste åren kunnat njuta av fantastisk kultur i Garaget. Därför blev jag så ledsen när jag fick detta brev;

HEJ GARAGET-DIGGARE!

Många undrar vad som är på gång hos oss i sommar… …med all rätt! Sanningen är att det inte är särskilt mycket! Casperfestivalen i juni och en konsert i augusti – that’s it!

Myndigheterna har nämligen hunnit ikapp oss!

Vi har blivit varnade om att vi kan få 270.000 kr i böter om vi fortsätter som vanligt – ingen lek alltså, därför har vi valt att (typ) lägga ner … tillsvidare… men eftersom vi inte vill lägga ner för GOTT måste vi ju försöka skrapa ihop de stålar som måste till för att få verksamheten laglig : D

Det vill säga laglig i meningen: Bygglov för ändrad verksamhet, godkänt brandskydd, godkänd ventilation, säkerhetsanordningar, toaletter, handikappanpassning osv. osv.

Vårt mål är såklart att få Garaget att fortsätta rulla! Det har ju rullat så HIMLA fint hittills och vi kan inte tänka oss att göra nåt annat. Vi letar alltså finansiering för fullt!

Av alla goda ideér våra vänner har tipsat om är CROWDFUNDING en av dom! Vi är inte typerna som vanligtvis tigger pengar… men – om du vill vara med på ett hörn och kan avvara en hundring eller så så är du VARMT välkommen att bidra till Garaget!

Om allt går som det ska hoppas vi kunna öppna igen – på RIKTIGT – nästa vår – då blir det FEST!!!

På vår hemsida http://www.garageprojektet.org har vi gjort några länkar du kan klicka på!

Alla bidrag tas emot med absolut största å varmaste tacksamhet!

LOVE PEACE n ROCKNRÅLL!

Camilla & Dag

I år blev Camilla och Dag nominerade till årets kulturpris efter alla deras lyckade arrangemang- Men att tillgodose myndigheternas krav är kostsamt. Att vara företagare i Sverige är inte lätt!!!

2 svar på ”Att vara företagare i Sverige”

  1. Jag reagerar precis som du. Här strör man från statens sida stora ord omkring sig om att främja entreprenörskap, utan att ha fattat den mest grundläggande problematiken man som företagare ställs inför. Det borde inrättas en särskild fond som tar kostnaden för entreprenörers tillståndsansökningar av den här typen. Tycker det låter väldigt likt det du själv skrivit om din start med Advokatbyrån. Ett strukturellt fel, helt enkelt, som inte verkar gagna någon.

    1. Ja! Vi hade en diskussion om det på byrån idag. Det är två helt olika system som motverkar varandra. Näringslivssidan som vill stötta företagande – samtidigt som de kontrollerande organen ständigt hittar fel och brister som leder till kostnader för företagaren.

Kommentarer är stängda.