Många projekt

20120618-213050.jpg

Mina morgonpromenader är min livlina!

I dag har klientärendena avlöst varandra i ett rasande tempo. Dessutom fick jag det glädjande beskedet att vi beviljats 600 000 kr till det tvååriga utbildningsprogrammet. Det finns inte ord för hur glad jag känner mig!

Ja, jag vet – jag har många projekt igång. Men allt handlar om att hjälpa människor så att de slipper de motgångar jag själv fått ta mig igenom.

Sjukskrivning och vånda för att inte komma in på arbetsmarknaden igen. Därför vill jag hjälpa andra att hitta rätt och etablera sig på marknaden igen.

Vånda för att starta eget och alla svårigheter att bli advokat. Därför anställer jag jurister och skapar vägar att handleda dem. Men jag inser att jag inte har resurser att anställa så många. Mina tankar har lett till ett utbildningsprogram som kan hjälpa fler.

I åratal har jag funderat. Qlara Besked 2008 var en förutsättning för den här projektansökan. Det nya utbildningsprogrammet är så mycket större. Det finns en mentorsdel som liknar den i QlaraBesked. Den kompletteras med tre fristående utbildningar inom praktisk juridik, ledarskap och att driva egen verksamhet. (Se under fliken utbildningar.)

Min kropp är fylld av förväntan. Nästa vecka ska jag ha semester. Då är tankarna fria och jag ser fram emot att helt ägna mig åt att göra klart höstens utbildning.

I kväll har jag tagit fram instruktioner för Henriette så att hon ska kunna påbörja arbetet med marknadsföringen.

Ida har arbetat som kursansvarig för nätkurser på Lunds universitet. Under hösten kommer hon vara kursansvarig hos oss.

Men först – den 14 juli är det utbildning för advokater på eftermiddagen och ett redigt skånskt gille på Gästis på kvällen. Förhoppningsvis ska detta marknadsföra både utbildningarna för jurister och hjälpa oss att hitta framtidens mentorer.

Hoppas, hoppas att vi får en härlig blandning av äldre och yngre jurister på kvällen!