Att kämpa för sina drömmar

20120619-051158.jpg
När barnens far skulle lära ogräs på Alnarp hjälpte jag honom att pressa växter och artbestämma. Det är märkligt – jag har svårt att komma ihåg ansikten och namn – men fortfarande minns jag många växters latinska namn.

Plantago lanceolata (osäker på stavningen) – Svartkämpar. För mitt inre ser jag en kamp med lans. De har blivit en symbol för att kämpa för det jag tror på.

Vaknar innan fem. Glädje och förväntan bor i min kropp. Även om jag tidigare fått underhandsbesked om att vi skulle få projektmedel har jag inte vågat ropa hej …

Det är så stort!

Den som läser bloggen har nog förstått att jag tänker väldigt mycket, att jag gillar att utveckla mina tankar, tänka nytt och förbättra.

Barnens far menade att jag aldrig var nöjd. När jag var klar med en sak satte jag upp något nytt mål.

Utbildningsprogrammet har jag nog funderat på sedan 1992 när jag blev klar med min juristexamen. Det saknades den där fortsättningen som förberedde mig för arbetslivet.

De olika momenten har utvecklats med hjälp av erfarna personer. Just nu känner jag så stor tacksamhet.

1999 gick jag mitt första ledarskapsprogram – Våga Växa- för Ulla Sturesson och Kjell Ekenstam. Här finns strukturen för det ettåriga ledarskapsprogrammet. Mentorssamtalen mellan utbildningarna, arbetsboken som jag får använda, smågrupperna som ska träffas mellan utbildningarna.

2005 startade jag Qlaramässan med Birgitta Mohlin och Lena Johnsson. Vi var på tingshuset i Hammenhög. Bara älskar att föreläsa i den gamla tingssalen. Lena var mitt stora stöd i mitt dittills största projekt.

2008 startade jag QlaraBesked. Här fick jag erfarenhet av att driva utbildning för Främja kvinnors företagande. Susanne Thoren hade erfarenhet av projektledning. Underifrånperspektivet var viktigt. Det tar jag med mig in i det nya.

I QlaraBesked lärde jag också känna Mona Odhnoff Sundström. Hon höll i mentorsutbildningen.

Mona Odhnoff Sundström har jag fortsatt följa. Advokatsamfundets ledarskapsprogram våren 2010, Växthus Bjäre våren 2010- vintern 2011. Advokatsamfundets program gav mig insikter om frågor som är viktiga för advokatbranchen.

Genom regionalt resurscentrum och Främja kvinnors företagande har jag gått fler utbildningar än jag kan komma ihåg. Viktiga inspirationskällor är bl a vinnande webb. Här gillade jag verkligen forumet på internet. Det tar jag med mig.

På utbildningar för advokater har ofta samtalen i baren varit det som betytt mest. Kontaktskapandet. Här kommer vi skapa mötesplatser för unga och gamla jurister. Förhoppningsvis ska vi även lyckas attrahera jurister från olika branscher.

Som företagare har jag ställts inför många utmaningar. Jag har anlitat konsulter som hjälpt mig utvecklas. I den sista delen tar jag upp de viktiga frågorna – hjälper deltagarna få den erfarenhet som jag själv saknade så att de inte behöver begå samma misstag som jag själv gjorde.

Genom att lägga ut det mesta utbildningsmaterialet på nätet hoppas jag kunna hjälpa långt många fler än de som får möjlighet att gå utbildningarna.

Till storföreläsningarna i ledarskapsprogrammet 2013 har jag bjudit in de mest inspirerande föreläsarna jag kunde komma på; Annica Gilbertsson och Torkild Skiöld.

Mötet med Harriet Hedin är nog det som betytt mest för min personliga utveckling. Även detta vill jag dela med mig av till andra.

Bra mentorer behöver utbildning. Sommaren 2013 kommer Mona Odhnoff Sundström. Halva dagen för mentorerna och halva för adepterna – som förhoppningsvis även valt att gå ledarskapsprogrammet (men inte nödvändigtvis).

Advokat Dan Persson och ekonomikonsult Jonas Lind kommer också och föreläser.

Åh, tänk om jag själv skulle ha fått möjlighet att gå ett sånt här program!!! Bara längtar tills vi fått allt material klart! Ett krav för finansiering är att vi använder vissa loggor. Henriette ska få hjälpa mig med detta. Hoppas, hoppas hon har möjlighet att komma idag.