Söndagslugn

20120624-132052.jpg
Då och då öser regnet ner. Fönstret är öppet. Fåglarna sjunger mellan skurarna.

Med datorn i knäet och kuddar bakom ryggen känns det inte som något jobb att lägga upp informationen till utbildningsprogrammet. Nu har jag länkat upp det mesta till höstens utbildning om praktisk juridik och klientbemötande.

Jag vill hjälpa jurister att starta egen verksamhet inom humanjuridik. Eftersom det är så svårt att få en anställning som biträdande jurist inom humanjuridik krävs det att fler vågar bli företagare och så småningom söker inträde i Advokatsamfundet.

Målgruppen för projektet är jurister i Skåne, men genom att lägga materialet på hemsidan kan så många fler ta del av det. Vem vet – i framtiden kommer vi kanske att kunna erbjuda kurserna som distansutbildning.

Ännu är jag inte helt klar med upplägget av marknadsföringen. Jag behöver tänka till så att vi gör rätt från början och inte behöver göra om.

Lyckas inte få helhetsbilden och går över till boken ”Generationer” av Linus Jonkman.

Generation Y (födda 1982-2002) beskrivs som positiva entreprenörer. ”Sjuttio- och åttiotalets skola handlade om att skapa bokstavstrogna papegojor”. Hur attraherar vi de bästa juristerna i Generation Y?

Alla utbildningarna handlar om hur vi skapar framtidens advokatbyrå. Funderar på om vi skulle göra en undersökning bland de unga juristerna om hur de ser på den perfekta arbetsplatsen.