Tips på vegetariskt?

Nästa helg kommer två av mina absolut bästa väninnor till Hammenhög. Anki är VD och ägare till La Perle som tillverkar och säljer hårprodukter. Annica Gilbertsson har uppfunnit och utvecklat EnergyManagement och är idag profesionell föreläsare. 2011 blev Annica utsedd till årets nyföretagare i Lund.

Kontoret i Hammenhög är fantastiskt. I det stora valvet låser vi in akterna. Dörrar kan låsas så att man bara kan komma åt ovanvåningen. Där har vi våra egna work-shops. Ofta ger våra samtal mer än dyra coacher och ledarskapsprogram. Vi har utvecklat en alldeles egen metod av samtal och reflektion.

Vi lagar mat tillsammans. Promenerar, Tränar. Och pratar, pratar, pratar. Var och en har sina frågeställningar. Vi delar med oss utifrån våra erfarenheter och infallsvinklar. 

Nästa helg har vi tänkt äta vegetariskt. Från början hade jag tänkt beställa vegetariskt från Brunnshallen i Simrishamn. Men sedan ångrade jag mig. Jag tror jag skall göra en stor skål Broccolisallad som räcker båda dagarna. Duktiga dottern har förberett glasstårta. Och så har vi bestämt att vi ska gå och äta på Gästis en av dagarna. Men jag skulle behöva fler tips på god vegetarisk mat.

Bara älskar den här Broccolisalladen som beräknas räcka till 10 personer på en buffe

4 port matvete

500 gr broccoli

1 rödlök

150 gr soltorkade tomater

1,5 dl torkade aprikoser

150 gr cashewnötter

1/2 citron (saften av, ca 1/2 dl)

1 dl majonnäs

1/2 dl oliv eller rapsolja

1. Koka vete enligt instruktionen på paketet och låt svalna. Skölj och skär broccolin i små bidar (du kan även använda en bit ner på stammen). Lägg i en bunke.

2. Skiva rödlöken tunt. Hacka de soltorkade tomaterna . aprikoserna och cashewnötterna. Lägg ner allt i bunken. Hit kan du förbereda dagen innan om du plastar in och ställer salladen svalt.

3. Blanda citronsaft, majonnäs och olja och blanda ner i salladen. Salta och peppra.