Hammenhög – en by med drag (Lucka 1)

Åh, jag bara älskar stämningen i garaget. Igår hölls den andra Casperfestivalen till minne av Casper. I januari 2010 föll han ner för en trappa så olyckligt att han avled omedelbart. I juni 2010 firades hans 20 årsdag som en minnesfest. Därefter har det utvecklats till en Casperfestival.

Casper – en trygg musikälskare som var älskad av alla. Fortfarande är det som om han lever genom en minnessida på Facebook.

Stämningen i Garaget kan intet beskrivas utan måste upplevas. På Facebook finns filmer från Casperfestivalen som kan förmedla lite av känslan.

Dag och Camilla har lyckats med det ingen trodde var möjligt. Att skapa en rockklubb mitt ute på landet i Garageprojektet. Idag har de byråkratiska krångligheterna lagt sig som en död hand över verksamheten.

Se mer om Garageprojektet

Regelverket gör att det tyvärr ofta blir ekonomiskt omöjligt att bedriva verksamhet på landsbygden. Många fattar inte varför vi kämpar i motvind när det vore så mycket enklare att flytta företaget till stan. Men Hammenhög har något speciellt. Varje gång jag kör in i byn känner jag en sprudlande glädje över att få leva och verka just här.

Detta är första luckan i min juli-kalender. Runt lunch varje dag i juli kommer jag att dela med mig av reflektioner och tankar om byn. Bilderna är tagna av Cissela Larsson, se mer på www.shootitbaby.com. Kanske får det fler att förstå varför det är något speciellt med Hammenhög.