Hur håller man semester som egen företagare?

20120723-075855.jpg
Gårdagens blogginlägg laddades inte upp helt. Vi får se om jag hamnar vid datorn senare idag så att jag kan fixa till det. Det som inte kom med var bl a förklaringen till varför juli-kalendern slutade den 15.7. Det blev som en nedräkning till utbildningsdagen för jurister. Nu har jag semester.

Jo, jag har bättrat mig på semesterfronten. Jag har inga klientmöten bokade. De biträdande juristerna får ringa upp i ärendena. Men som ensam advokat på byrån kan jag inte vara helt ledig. Samfundets etiska regler kräver att jag utövar tillsyn över juristernas arbete. Ett alternativ hade varit att stänga byrån helt. Det gör många advokater. Men jag tycker att det är viktigt att vi är tillgängliga på sommaren. En stor andel av våra klienter är sommarboende. Därför har jag daglig kontakt med mina jurister och stöttar till i de klientmöte där jag behövs. Det är ändå befriande att inte ha långa telefonlistor som väntar eller alla problem som behöver lösningar.

Ja, jag vet – jag borde hålla helt ledigt. Vi brukar stänga byrån mellan jul och nyår – så då tänkte jag åka ner till min mentor Kurt G Holm och fira nyår med honom i Bangkok.

Nu tar jag istället lång ”halvsemester”. Jobbar halva dagen med att gå igenom juristernas arbete. Håller på med nyrekryteringar och lyxig inläsning i solen. Faktiskt känner jag mig ganska nöjd över upplägget. Måste bara ha en otrolig självdisciplin när klienterna söker mig. För – fortfarande är det enklare för alla om jag ringer upp och fixar – men då skulle det inte ens bli några halvdagar ledigt.

Dagens bild är från Kulla nöjesplats i Rörum. En utedansbana mitt i skogen med en alldeles speciell stämning, publiken är en blandning av alla åldrar. Igår spelade Perikles och det var en stor andel ungdomar. En fördel med min ”semester” är att kunna sova så länge kroppen behöver det. Även om jag älskar tidiga morgnar så är det härligt att titta på klockan runt fem. Inse att det är semester och somna om några timmar.