Fokus skrivande

20120728-073229.jpg
Lördag och himlen är grå. Det passar mig bra för då har jag ingen undanflykt för att inte springa milen. Ska bara se till att ta mig upp. Pga ryggont har jag slarvat med löpningen de senaste två veckorna. Då är det sju resor värre att komma ut i milsspåret- eller om jag skulle springa ner till havet … Får se vad det blir.

Fortfarande upptar boken mina tankar. I går läste jag igenom de 34 A4 sidor jag hittills skrivit. Jag beräknar att det motsvarar ca 75 sidor. Skrivandet har gått snabbt och det finns delar som behöver skrivas om. Ännu saknas de två kapitel som känns svårast att skriva. Processen har varit som en terapi och påverkat mig på ett annat plan.

Idag ska jag börja på de delarna som handlar om juridik så får de svåra kapitlen vänta.

Tonen i de här kapitlen skall vara advokaten – lugn och trygghetsskapande. Genom åren har så många människor bokat konsultationer hos mig för att få råd om hur man ska göra för att skilja sig. Många har egentligen inte råd att betala de 1 600 kr som 45 minuter kostar. Varje vecka ringer det flera som hoppas kunna få gratisråd (ärligt irriterar den här kategorin mig. Jag får betala lön för den som svarar i telefonen. Funderar på om dessa människor förväntar sig att få provsmaka frukten innan de köper den också?)

I tre år har vi försökt hjälpa människor med gratisråd på hemsidan. Boken ska bli nästa steg – den handbok i att skiljas som jag själv saknade. Målet har varit att stommen ska vara klar till den 10 augusti så att jag har gott om tid att jobba med språket. Det finns redan delar som jag är riktigt nöjd med.

Vem vet – så småningom delar jag kanske med mig av boken här på bloggen;)