Terminsstart

20120820-065041.jpg
Regnet hänger i den klibbvarma luften. Även om jag inte är på landet anar jag doften av höst. Den känslan som finns när skörden bärgas, när tröskorna mullrar på fälten till sent in på nätterna.

Tillbaka på min vanliga morgonpromenad – något senare än vanligt eftersom Sonen skulle lämnas på bussen. En veckas lägerskola. När jag ser honom prata med sina klasskamrater förvånas jag över hur lång han blivit i sommar. Om det inte vore för barnens utveckling skulle jag nog inte fatta att tiden går.

Den vanliga morgonpromenaden – men varje cell i min kropp bär minnet av mina och Ankis promenader ut på Djurgården – alla skratt – alla positiva tankar där allt är möjligt. Så viktigt det är att ha riktigt roligt, att skratta så magen värker, att vara visionär med så stora drömmar att inget tycks omöjligt.

På höstens morgonpromenader ska jag ta med mig den här känslan även när det är mörkt och grått.

Nu blir det en månads intensivt arbete. De sista dagarna av semestern har jag verkligen varit avkopplad. Nu är det hög fart som gäller. Föredraget till Tällberg ska helst vara klart den här veckan – liksom planeringen av höstens utbildningar och ”kick-offen” nästa vecka. I kalendern står det fortfarande semester – men i förmiddag blir det kontoret – i slutet av veckan väntar jag mig att jag blir fullständigt nerringd i klientärenden.

När jag tittar i min kalender inser jag att ett nytt arbetssätt är nödvändigt. Därför kommer jag att fortsätta som i sommar – inga egna ärenden (mer än försvararuppdrag). Genom att jag finns med på klientmötena men att ärendet drivs fram av en biträdande jurist får klienterna en bättre service. Vi har hittat ett arbetssätt där jag tar de viktigare mötena.

I höst har jag strukturerat upp min handledning av juristerna ytterligare och insett att det inte finns många timmar kvar för klientmöten. Därför har vi gjort om prissättningen. Min och de biträdande juristernas arvode kommer att differentieras.

Min handledning av juristerna är viktig. Därigenom säkrar vi kvaliteten. Det är en spännande höst som väntar!