Att vara snäll

20120821-084456.jpg
De som känner mig säger att jag är för snäll. Gång på gång har viljan att hjälpa andra lett till kostnader för företaget. Varför drar jag inte lärdom av mina erfarenheter?

Det mesta jag gör handlar om att ge andra det jag själv längtade efter. Som ung oerfaren jurist drömde jag om tjänst som biträdande jurist. Därför försöker jag skapa handledningsprogram och strukturer som ska hjälpa unga jurister att bli advokater.

När jag blev sjukskriven för utmattningsdepression var min största skräck att aldrig komma tillbaka till arbetsmarknaden. Därför har vi vid flera tillfällen försökt hjälpa människor in på arbetsmarknaden. Jag vill hjälpa andra att också förverkliga sina drömmar. Trots alla motgångar lever jag i min egen dröm – och det är häftigt. Det vi skapat är inte en slump utan en målmedveten strävan mot något som tycktes som en omöjlig dröm. Många har haft synpunkter på mitt sätt att leva – att satsa fem år där all vaken tid handlar om företaget. Jag ville testa om det gick att göra det omöjliga möjligt.

20120821-085252.jpg

Annica Gulbertsson, EnergyManagement, säger att man ska jobba när och där man är som bäst. Det har jag verkligen gjort de här åren. Ja – när är väl inte mycket att diskutera. Det är få timmar där företaget inte upptar mina tankar.

I går avslutade jag dagen med att läsa igenom en jobbig stämningsansökan.
I morse började jag strukturera upp hösten på min iPad, kollade vilken information som redan finns om utbildningarna och föredragen. Allt detta finns i mitt huvud när jag cyklar ner till stranden. I ryggsäcken finns dagböcker med anteckningar, en bok om organisation och mat för att kunna stanna till klockan ett.

Det kommande året lägger vi grunden till allt. Det är viktigt att ta tillvara lugnet och de vilda tankarna från Stockholm.

Redan nu vet jag att hösten blir extremt intensiv. Därför är det viktigt att ta ut en tydlig kurs som jag kan presentera den 5.9. Sedan får Per-Olof se till att vi håller den!

Och så det där med att vara för snäll – skulle jag kunna ändra mig? Antagligen vore det svårt. Det är nog bättre att ha skriftliga instruktioner och låta andra följa upp och fatta de beslut som måste tas. Jag måste helt enkelt lära mig delegera och ha en tydlighet om vad som gäller.

Vi har gjort fantastiska framsteg i vår. Motgångarna har svetsat oss samman. Citat från gilla-sidan ”Law of attraction” påminner mig dagligen om att det är genom lärdomar från motgångar som man blir framgångsrik. Idag letar jag i varje motgång efter vad jag kan lära mig.

Som någon klok person sa: ”Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det.”