Skörden bärgas

20120822-073418.jpg
Utanför kontoret mullrar traktorerna sent på natten. Vagn efter vagn fylld av spannmål. Med ett leende minns jag hur min bror och jag älskade att hoppa i vetekärnorna – föregångaren till McDonalds bollhav. Trots att mina barn växte upp på landet kan jag inte minnas att de delade mina upplevelser. Mina föräldrars gård var liten. Maskinstationen i Blästorp kom och tröskade. Vi åkte med far i traktorn när han körde och lämnade spannmålen. Han hade inte någon egen tork. Trots höstbrukets långa arbetsdagar var det ett lunk med mycket väntan.

20120822-073850.jpg
Så annorlunda från mitt arbete idag med ständiga tider som måste hållas.

Johannesört. Minns en ungdomstid när jag samlade blommorna och kryddade brännvinet. Farfar sa att det kallades Hirkum Pirkum. De gula blommorna gjorde drycken intensivt röd. Det var min favoritsnaps i en tid där vi drack mer öl och snaps än vin och champagne.

20120822-074224.jpg
Min mor kryddade brännvin special med björnbär. Fast krydda är nog fel ord. Hon gjorde björnbärslikör. Söt som saft och helt underbar. Det är många år sedan hon senast gjorde likör. Idag blir det björnbärssylt i två varianter. En fast för smörgåsar och en lös för glass. Jag är bortskämd med mat gjord på riktiga råvaror.

20120822-074509.jpg
Nej, nu får det vara slut på nostalgin. Nu är semestern slut för den här gången. Lite mer än en vecka blev det utan alltför många jobbrelaterade avbrott. Igår var jag på resebyrån och kollade resor för höstens uppdrag. Det känns som ledighet att åka iväg. För även om det är lite ångestladdat att hålla föredrag så bara älskar jag det. Det känns verkligen som en spännande höst där jag växlar om mitt arbetssätt. Genom att biträdande jurister finns med i alla ärenden kommer jag att kunna driva fram fler ärenden. Mitt arbete blir de svåra övervägandena medan de biträdande juristerna får göra rättsutredningarna. Antagligen kommer det att utveckla mig som advokat. Det i kombination med utmanande föredrag kan leda hur långt som helst. Så kommer den där nostalgin igen. Tänk så mycket som hänt sedan jag startade min juristfirma hemifrån i februari 2004.

20120822-080140.jpg