Sociala medier och annan teknik

20120824-230741.jpg

Stön, och jag blir bara helt tokigt på mig själv. I kväll skulle jag verkligen lägga mig tidigt. Plockade upp telefonen för att skriva ett inlägg om ovanstående bild. Då hade Fredrika Gullfot skrivit till mig på twitter; ”Berlin Marathon säger att det är 37 dagar kvar. Tur att jag bokat in långpass med väldens bäst @Andebark #löpning

Fredrika Gullfot är en helt makalös tjej. Jag träffade henne första gången på Simrishamns företagarfest för mindre än ett år sedan. Där fick hon motta årets nyföretagarpris. Samma dag skulle hon ha promoverats för att hon doktorerat inom mikrobiologi eller något annat komplicerat. På twitter beskriver hon sig så här: ”Löpning, forskning och entreprenörskap för en hållbar utveckling. En fot i myllan och en i framtiden. Stolt grundare och VD för Simris Alg”. Sedan en tid har hon flyttat algodlingen till Hammenhög. I torsdags tittade hon förbi för att träffa Johan Kohnke som varit på lunch hos mig (mer om det en annan gång).

Vi kollade våra väldigt fulltecknade kalendrar och bestämde att vi skall springa 2 mil tillsammans på onsdag.

Jag konstaterade att vi fick nöja oss med ett halvt maraton. Hon menade att vi inte skulle kunna sluta springa. Och plötsligt kläckte Fredrika idén; ”Österlen behöver ett eget Maraton. Nattmaraton under Österlen lyser…

Fredrika slängde ut frågan på sin Facebooksida: ”Kort marknadsundersökning bland mina vänner löparna. Nattmaraton på Österlen, på eller av?” På en timme fick inlägget 73 kommentarer. För att ännu en gång citera Fredrika ”Jag älskar detta. På mindre än en timme har vi i princip fixat ett event, bansträckning, kontrollmätning, vätskekontroller, fyrverkerier, och ett trettiotal deltagare.”  Dessutom hade hon slängt ut frågan till några tunga sponsorer och varit i kontakt med en kille som både är godkänd kontrollmätare och har tidtagningssystem med chip.

Jag har sagt det förr – ibland är det samma känsla att hänga på FB med ett glas apelsinjuice som att hänga i baren med en öl. (Det får bli mer av apelsinjuicen fram till november om jag ska kunna ta mig igenom en mara.

Jo, så var det inlägget jag skulle skriva. Bilden är hämtad ur intersports reklamblad. Jag håller helt med. 30 minuters morgonpromenad ger fantastiska effekter. Längre upp på sidan har de bilden av ett gångband!!! Alltså Hallå!!! Ingen som har noterat att man kan göra det utomhus. Då får man dessutom frisk luft och dagsljus! Du kan ha några kvadratmeters mindre boende och kan lägga pengarna på rejäla regnkläder istället!