Tvister

20120829-083519.jpg
Äter frukost i solen. Det är varmt trots att vi närmar oss september. Den röda brickan får mig alltid att tänka på mina tonåringar. Det är som om de får en bättre relation när jag inte är hemma. Relationen mellan syskon är viktig.

20120829-083811.jpg
I dödsbona ser jag så många familjekonflikter. När dödsboet efter en förälder skall delas är det ofta konflikterna som inte blev lösta i sandlådan som dyker upp. Eller så har föräldrarna inte tänkt sig för när de gjorde generationsskifte.

20120829-084036.jpg
Än värre är det med konflikter mellan föräldrar och barn. Inspirerad av erfarenheter från yrkeslivet har jag skrivit en novell om detta. Det gör mig så ont när jag trots ansträngningar inte kan hjälpa människor lösa sina konflikter.

20120829-084334.jpg
Det var så vackert ljus när morgondimman lättade. Jag kröp i det axelhöga gräset för att fotografera. Hela jag var full av snärjmårans frö. De bet sig fast precis överallt. Precis samma sak är det med olösta konflikter. De klibbar sig fast när vi minst märker det och är så svåra att få bort. Visst är familjekonflikter värst – men av erfarenhet vet jag att andra konflikter också fullständigt suger energi.

Dagens fokus är att hjälpa människor lösa konflikter. Det ser jag som en av mina absolut viktigaste uppgifter!