Ny månad – nya målsättningar

20120901-090755.jpg
Sommaren har varit fylld av tankar och samtal om den nya organisationen och effektivare handledning. Vi har prövat oss fram och hittat formerna.

Nu är det dags att ta nästa steg.

Mia berättade om Toyotas företagskultur. De jobbar ständigt med små, små förbättringar. Det är nog samma sak hos oss. Jag kan titta tillbaka på det vi åstadkommit och vara stolt, men hittar hela tiden något vi kan förbättra eller utveckla. Det är bara att inse- förvaltarrollen passar mig inte.

20120901-092726.jpg
Solen skiner och ljudet från vågorna hjälper mig hitta fokus. Vi står inför ett nytt skede. I veckan välkomnar vi två nya medarbetare. De är födda i Thailand och Irak. Det var med ett leende jag läste ledaren i advokaten om mångkulturella advokatbyråer. (Vid tillfälle ska jag citera och utveckla.). Vi har ytterligare rekryteringar på gång. Målet är att de flesta människor ska kunna få prata med någon på sitt eget språk när de ringer hit.

På onsdag lämnar jag formellt över den administrativa organisationen till Perolof. Han har lång erfarenhet av ledarskap och fyllde 80 år i somras. En varm person som delar mina värderingar.

På torsdag-fredag börjar jag styrelseutbildningen och styrelsekraft. Det är dags att utvecklas till nästa nivå! Boken har inte blivit läst än – men jag vill åtminstone ha ett hum om vad den handlar om. – Solen skiner – finns det en bättre arbetsplats?