Andrum

20120916-140900.jpg
Efter föredraget igår kom det fram en tjej och frågade när jag var ledig.

20120916-141000.jpg
Ja, när är jag egentligen ledig?

Jag lever efter EnergyManagement och Robin Sharmas bok ”Munken som sålde sin Ferrari”. Den vana som ger mest energi är min dagliga halvtimmeslånga morgonpromenad. Då är mina tankar fria även om de ibland landar i jobbet.

20120916-141437.jpg
Tillräckligt mycket sömn och sund mat som ger energi (läs mycket frukt och grönt, vatten och ägg) ger kraft att orka.

Då och då behöver jag helger att göra ingenting (vilket innebär att ligga kvar i sängen tills jag är uttråkad och bara göra det jag känner för – här kommer mina bästa idéer och ofta är huvudet fullt av texter på söndagen så att krönikor och blogginlägg sprutar ur mig). Träning är en viktig del av vardagen – och att skratta.

20120916-141821.jpg
Annica Gilbertsson uppmanar oss att regelbundet göra en relationsöversyn. Medvetet prioriterar jag att omge mig med människor som ger energi. Bara älskar mina arbetskamrater och dagarna fylls av skratt mitt i allvaret!

20120916-142028.jpg

20120916-142546.jpg
Eftersom det skulle bli stressigt att hinna med lördagens flyg åkte jag till Ann Wikström igår. Våra möten är en energikick för oss och våra företag. Många skratt – men även djupa samtal, uppföljningar och nya målsättningar.

Gårdagens fråga dyker upp i mitt huvud. När är jag riktigt ledig egentligen? Så kommer nästa fråga -behöver jag vara helledig?

På något år har jag förändrat hela mitt liv. Det är som att leva i en dröm.

Morgonpromenaden ute på Djurgården ger perspektiv på tillvaron. Är det jobb eller ledighet?

Det spelar ingen roll – mitt liv är en helhet. Att skriva blogginlägg och planera framtiden känns inte som arbete. Om svaret på en juridisk knäckfråga dyker upp på joggingrundan gör det mig inte så mycket.

Vi äter lunch på balkongen med keso, frukt och färskpressad apelsinjuice frånTösses. Livet är bara helt underbart!

2 svar på ”Andrum”

  1. Det du skriver är så viktigt. Vågar jag gissa att tjejen som frågade är anställd? Min erfarenhet är att människor ibland blir provocerade av att se oss som tokjobbar, och ändå verkar vara så innerligt nöjda med våra liv. Som att de vill rispa lite på ytan och hoppas det skall dölja sig en tom lögn bakom.

    Det är dock milsvid skillnad om man lever ett liv som är uppdelat i ”arbete” och ”fritid”, respektive om man följer sitt kall i det man gör – och där hela livet genomsyras av ens gärning, i alla dess aspekter. Själv kan jag inte begripa hur man orkar ägna åtta timmar om dagen åt något man egentligen inte brinner för. ”Fritid” definieras ibland som tid att göra vad man verkligen vill. I så fall består mitt liv mest av fritid. Så vad är problemet? 🙂

    1. Helt rätt, Fredríka!!! Jag älskar det jag gör. Visst finns det uppgifter som suger energi (t ex all administration kring anställda och ekonomi – undrar om staten har förstått hur mycket all denna administration hämmar entreprenörens kreativitet?). Men jag försöker hitta sätt att delegera de uppgifter som inte ger mig energi!

Kommentarer är stängda.