Föredrag i Tällberg

20120915-193942.jpg
Vilken fest! Det var inte sista gången jag besökte Mellersta avdelningens utbildningsdagar!

Trevliga människor, bra föredrag och en riktigt rolig fest. Eftersom jag skulle hålla mitt föredrag på lörfagen slet jag mig från festen kvart över ett. Men jag hade gärna stannat längre. Ett riktigt bra band och dansanta advokater fick det att svänga på dansgolvet.

20120915-194416.jpg
För att inte tala om Tällberg! Siljan var vackrare än väntat. Njöt av soluppgången från mitt rum innan jag gav mig ut på en morgonpromenad för att hitta fokus inför föredraget.

Sedan slog jag nog hastighetsrekord. Rafsade ihop en frukostbricka med juice, ägg och grönsaker. På 33 minuter gjorde jag mig i ordning samtidigt som jag packade – fullständigt fokuserad på föredraget.

20120915-194829.jpg
Advokat Karin Nordborg skulle prata marknadsföringsregler regler innan mig. På fredagen satt vi bredvid varandra på föredraget och bestämde oss för att samköra. Det är inte lätt att köra ett föredrag som aldrig hållits ”på känn”. Förbannade att jag ständigt utmanar mig själv att klara nya saker. Som om det inte räckte att jag var nervös för att hålla föredraget.

20120916-072503.jpg
Det märktes att åhörarna var trötta efter nattens fest. Därför blev jag extra glad när en advokat kom fram efteråt och berättade att han inte varit särskilt positiv när han gått till föredraget men att jag förändrat hans syn så att han nu var nyfiken på sociala medier. Jag hade sått det där fröet. Min målsättning med föredraget var att fler advokater skulle se nyttan med sociala medier. Vi Advokater behöver vara närvarande i sociala medier och lyfta fram de etiska reglerna som skiljer oss från juridiska konsulter. Jag ser advokater som kollegor och inte konkurrenter.

Tällbergdagarna var verkligen värt ett besök och jag har redan bestämt mig för att göra dem till en tradition. Nästa år skall jag höra med Sanna i Finland om hon vill följa med!