Diskutanterna i Tomelilla

Närvaron i sociala media kan leda till möten på riktigt. I vintras uppmärksammade jag att Elsa började kommentera mina inlägg på Facebook. Eftersom många addar mig utan att jag känner dem blir jag ibland nyfiken på mina ”FB-vänner”. Jag såg att Elsa var 82 år och skrev till henne: ”Hej Elsa, kul att få vara din vän på FB. Uppskattar verkligen när någon kommenterar! Blir nyfiken på hur du hittade mig då jag ser att du är en av mina äldsta FB-vänner.”

Efter en del korrespondens skrev Elsa: ”Egentligen enkelt att berätta – här i Tomelilla finns något som heter Diskutanterna Värdinnorna till de olika sammankomsterna lottades i januari och mot min förmodan kom jag med tillsammans med en annan kvinna i november
(jo det handlar om kvinnor – gruppen har sina rötter hos Fredrikorna) Vårt uppdrag som värdinna är att ordna ett program – få någon intressant person att komma och berätta –
(helst gratis för vi har ingen kassa betalar ingen medlemsavgift…)
Spontant och omedelbart tänkte jag på Dig… jag vill så gärna få veta mer om Din verksamhet – om Dig som person Alla har ju inte facebook!
mvh Elsa ( ps jag är 82 år så det var därför jag inte det var troligt att bli lottad i Diskutant-sammanhang)”

Efter en del korrespondens blev det bestämt att jag skulle komma till Diskutanterna och prata. ”Hej Elsa, jag gör det som ett ambassadörsuppdrag och tar inte ens ut någon körersättning.

Jag räknar med att prata i 45 minuter och därefter ha ca 15 min för frågor (men frågor kan även ställas under föreläsningen).

Presentation (inser att det vore klokt att lägga upp en sådan på bloggen).

”Juridik ur ett kvinnoperspektiv” – är väl en bra rubrik?

Annika Andebark, advokat, startade 2002 juristfirma i hemifrån gården. Idag har hon advokatbyrå med kontor i Hammenhög, Kristianstad och Höllviken och storslagna planer. Du kan läsa mer på www.advokatbyran.nu och www.andebark.se.

Som ambassadör för kvinnors företagande har jag åtagit mig att göra minst fyra ambassadörsuppdrag per år gratis. Dessa brukar jag spara för ideella föreningar som inte har råd att betala dyra föredragshållare men där föreningen har ett intresse av att höra mig. Så ikväll är det dags. Föredraget har jag hållit många gånger förr – ändå är det lika pirrigt. För mig är varje föredrag som en föreställning och innebär alltid en mental uppladdning. Ibland undrar jag vad jag håller på med!

Fredagens utbildningsdag i det nya utbildningsprogrammet var verkligen en total urladdning – för att inte tala om nervositeten inför föredraget i Vadstena om sociala media i mitten av oktober. (Hm – här har jag bestämt mig att hinna skriva några blogginlägg om advokaten i social media sett ur de etiska reglernas perspektiv. Vi får se om inspirationen kommer i helgen.)

Nej – nu är det dags att ladda väskan och håll tummarna för att jag lyckas hitta energin i kväll så att jag kan inspirera!