Föredrag på Hasse &Tage museet

20121003-202959.jpg

Det är något i det här med att hålla föredrag som jag bara älskar. Det är svårt att förklara – kanske är det utmaningen – att inte riktigt veta utgången. Det bästa jag vet är när det uppstår en dialog med åhörarna.

Kvällens åhörare var tysta. Efteråt gick jag runt vid borden för att höra om det fanns några frågor.

Att hålla föredrag på Hasse & Tage cafeet i Tomelilla var extra kul. Innehavaren, Lars, läste limrickar till räkmackan.

20121003-203024.jpg

Som tack för föredraget fick jag boken om Hasse & Tages filmer och fribiljetter till Hasse & Tagemuseet. Fribiljetterna blev jag gladast för – för de belastar inte miljön! Dessutom är det på tiden att jag besöker världens minsta filmmuseum och världens största Hasse & Tagemuseeum.

20121003-203036.jpg

Av cafeet fick jag filmen Äppelkriget – en fantastisk film som alltid får mig att tänka på kampen mot skifferbrytning.

Mitt miljötänkande fick mig att byta filmen mot en begagnad diktbok av Tage Danielsson.  Lars berättade hur de ständigt jagar begagnade böcker av och om Hasse & Tage. Ännu mera miljötänk!

PS…. blev så himla glad när jag läste meddelandet på Facebook: ”Hej Annika Tror sällan att vi någon gång haft en föreläsare som alla spontant uttryckte att de tyckte att de var berörda av.