Etik, LUT del 6

Etik blir allt viktigare i dagens transparenta samhälle. Advokatsamfundets etiska regler är ett stöd, men som advokat hamnar du ständigt i situationer där det är viktigt att agera på ett etiskt riktigt sätt – att lyssna till magkänslan.

Robin Sharma uttrycker det så här:

”… se till att ha ett fläckfritt rykte och skydda ditt personliga varumärke genom att uppträda på ett oklanderligt sätt. Vet du vad, jag har läst om människor som har ägnat fyrtio år av sina liv åt att bygga upp ett oerhört gott anseende och ett fantastiskt framgångsrikt företag- och sedan kullkastat alltsammans genom att begå en enda dum handling under ett kort ögonblick av dåligt omdöme. Var utomordentligt ärlig. Säg vad du tycker och mena vad du säger. Var omåttligt ödmjuk. Och lova dig själv att arbeta med samma karaktärsfasthet som de människor du beundrar mest. Redbarhet lönar sig alltid på ett underbart sätt. Var modig nog att låta dina gärningar återspegla din övertygelse. Och se till att bilden är synkroniserad med ljudet.”